Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2009 14:10 - Звярът Красимир Петров отстранен!
Автор: spock Категория: Политика   
Прочетен: 1673 Коментари: 0 Гласове:
2



imageДиректорът на граничната полиция комисар Красимир Петров е отстранен от длъжност. Новината, разпространена в четвъртък, неофициално бе потвърдена от МВР.

Красимир Петров бе назначен на поста през 2005 г. от предишния вътрешен министър Румен Петков. Преди това Петров оглавяваше дирекцията на МВР в Бургас.

Отстраняването на Красимир Петров от възловия пост е част от мащабните кадрови промени по върховете на МВР, които предприема вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

mediapool.bg

За да сме честни, трябва да си припомним миналото и да знаем, че този безскрупулен човек беше един от хората вмъкнати в кръга на СДС в началото на прехода от червените ченгета. Лошата и несигурна кадрова политика на кабинета "Димитров" го издига до шеф на баретите с протекциите на тогавашния главен секретар на МВР Богомил Бонев. До 1996 г. работи силно и респектира наченките на гангстерски битки по улиците на София. След 1996 г. започва "червен период" за Красимир Петров, когато Виденов го прави директор на СДВР. Постепенно се превръща в дясна ръка на втория МВР-министър в този кабинет.

На 10 януари 1997 г. са събитията около парламента.
Сигурно всички си спомнят кадрите, в които Петров пази с тялото си подпийналия вътрешен министър Николай Добрев. Снимката е разпространена тогава от Ройтерс. Той участва в спирането на набезите на най-агресивните нападатели на Народното събрание. "Нека политиците не си мият ръцете с полицията!", казва тогава Петров.
    Сините вече го припознават като човек на БСП. Те го обвиняват, че е предизвикал кръвопролитие около парламента. СДС атакуват Петров и заради изявлението му, че нападението над сградата е извършено от „добре облечени, нахранени и с дебели вратове щурмоваци".  Лично негова е заповедта след излизане на депутатите през страничния вход да бъдат атакувани останалите стотина студенти на тъмния мразовит площад. Един младеж губи окото си. Малко преди това, негов служител е разбил палка в главата на бившия му началник и премиер Филип Димитров. 
   При идването на власт на правителството "Костов", Петров е отстранен от системата на МВР и тогава лъсва кой е неговият господар - назначен е на възлов пост в "ЛУКойл", като по това време компанията започва да дава щедри парични дарения на Слави Трифонов срещу услугата да се атакува правителството на ОДС.
   По времето на НДСВ той е върнат в системата като шеф на полицията в Бургас, а по време на правителството "Станишев" триумфално се завръща в София и става началник на Гранична полиция, с който ход червените осигуряват политически контрол над митническите служби в лицето на Румен Петков.
   Само остава да се надяваме, че бившият възпитаник на металургичния техникум в Перник и състезател по гребане, жестокият Петров завинаги ще напусне силовите структури на държавата!



Тагове:   отстранен,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: spock
Категория: Политика
Прочетен: 463866
Постинги: 111
Коментари: 97
Гласове: 853
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930