Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2011 14:33 - Всичко е проституция!
Автор: spock Категория: Политика   
Прочетен: 12261 Коментари: 0 Гласове:
3



image
Метаморфозите на Слави
vsekiden.com

Слави Трифонов и екипът му винаги са заемали позата на опозиция, на която и да е власт. Още в средата на 90-те “Каналето” застана срещу кабинета на Жан Виденов и изигра основна роля за свалянето му. Хората излязоха по улиците, а Иван Костов яхна народното недоволство и спечели последвалите избори.

След това обаче Слави “изяде” с парцалите Командира. За Костов не бе казана нито една добра дума, напротив – той бе изкаран най-черният и корумпиран политик. Което, от своя страна, доведе до един доста безрадостен “кабеларски” период за предаването, което вече се казваше “Хъшове”.

Някъде из тези бурни времето Слави Трифонов успява да учреди заедно с тогавашните си приятели и съмишленици Росен Петров и Любен Дилов-син “Движение Гергьовден”. През 2005 г. “Гергьовден” участва относително успешно (спечелен мандат от Бургас за Любен Дилов-син в 40-то НС) в парламентарните избори в рамките на Коалиция ОДС и се ползва с активната подкрепа на Слави и шоуто.

Макар че и тогава Слави ангажира политически шоуто си, поне по равно разпредели тв “подкрепата”. Шест дни подред сценаристите задаваха въпроси на лидерите на основните политически сили. Дори Костов се прежали и преглътна старата вражда. През прословутото диванче минаха още Надежда Михайлова (сегашна Нейнски), Ахмед Доган, Сергей Станишев, Волен Сидеров, Любен Дилов. Единствен Царя до последно отлага поканата и накрая не се появи.

Верен на максимата “Няма вечни приятелства, има вечни интереси”, тандемът Трифонов-Дилов успя да развали калимерата. Когато през 2008 г. Слави записа песента “No Mercy”, депутатът не скри гнева си заради атаките срещу парламента и изпрати открито писмо до Дългия, в което го призова или да си смени сценаристите, или да излезе на избори.

Междувременно обаче в сърцето на Слави беше покълнало зрънцето на нова любов – този път към Бойко Борисов. Още от времето, когато генералът беше главен секретар на МВР, шоуто беше най-големият му „поддръжник“. Любо Нейков направи поне 1000 превъплъщения в ролята на Борисов, представяйки го като супер герой. Настоящият премиер имаше относително стабилен медиен комфорт на първите избори за кмет на София, в които участва, на вторите също. Още преди да създаде ГЕРБ със Слави Трифонов дори са обсъждали възможността да създадат обща патриотична партия.

Уви, и този огън не се оказа вечен. След създаването на ГЕРБ нещата рязко се обърнаха. Слави спря да лъска услужливо рейтинга на своя доскорошен приятел и започна да води открита негативна кампания спрямо Борисов. В началото на 2010 г. премиерът обяви, че Трифонов му е поискал 50 % от ГЕРБ и затова е тази кампания срещу него. Слави, естествено, отрече, но Росен Петров в едно свое предаване, когато на гости му беше министър-председателят, лаконично вмъкна фразата „но ти не излъга тогава“.

На парламентарните избори през 2009 г. екипът на шоуто даде политическата си подкрепа за 25-годишната варненка Валерия Петрова – кандидат за независим народен представител. Мощната логистична подкрепа от екрана на bTV и сформирането на мобилни екипи за агитация в морската столица донесоха на Петрова 34 514 гласа.

Припомняме това, защото снощи Слави Трифонов обяви, че за първи път той и шоуто му се намесват в политически процес. Както самият той изпя: “Всичко е проституция”.

vsekiden.comimage



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: spock
Категория: Политика
Прочетен: 462831
Постинги: 111
Коментари: 97
Гласове: 853
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031